Verbouwing In De Stad? Met Deze 7 Tips Ben Je Niemand Tot Last

Een renovatie of een verbouwing de stad kan een uitdaging zijn. Voornamelijk in het centrum van de verschillende steden krijg je te maken met verkeer, voetgangers, fietsers en ook het openbaar vervoer. Maar die verbouwing moet toch echt gewoon doorgang vinden. Als aannemer of bouwbedrijf wil je natuurlijk de klanten tevreden houden en daarom kun je maar beter niemand tot last zijn. Maar hoe doe je dat midden in het overvolle en altijd drukke centrum? 

Afzetcontainers

Direct bestellen

 

Rolcontainers

Direct bestellen

 

1. Kies voor een passende bouwcontainer

Maak voor de verbouwing van start gaat een inventarisatie van de hoeveelheid en de soorten afval die deze klus met zich mee zal brengen. Het is natuurlijk altijd handig om de container zo goed mogelijk af te stemmen op de hoeveelheid afval, maar in dit geval (met waarschijnlijk weinig ruimte) is het extra van belang. De afvalscan kan je helpen bij de inventarisatie van het soort afval. Wil je nog wat extra informatie, lees dan het artikel: “Zo kies je de juiste container voor elke klus”. Twijfel je over de ruimte die je hebt voor het plaatsen van de bouwcontainer? Kies er dan voor om eerst een locatie te selecteren en kijk wat voor bouwcontainer er überhaupt past. Wanneer blijkt dat er alleen plaats is voor een hele kleine bouwcontainer, kies er dan voor om de container vaker te laten verwisselen om zo toch tijdig van het afval af te kunnen.

2. De juiste locatie voor de bouwcontainer

De keuze voor een bouwcontainer is nu gemaakt en je weet wat de afmetingen zullen zijn. Tijd om een geschikte locatie voor de bouwcontainer te vinden. Heb je heel weinig ruimte tot je beschikking? Kies er in dat geval voor om eerst de locatie te selecteren en daarna pas de afmeting van de bouwcontainer. Bij het kiezen van een geschikte locatie voor de bouwcontainer is het goed jezelf af te vragen: blokkeer ik hierdoor fietspaden of voetpaden? Betreft het privéterrein of openbaar terrein? Wie zou ik nog meer tot last kunnen zijn? Hoe kan ik dit voorkomen?

3. De juiste afvalinzamelaar

Welke afvalinzamelaar sluit het beste aan bij de behoefte van jouw klus op locatie? Het is goed te kiezen voor een afvalinzamelaar die veel materialen kan hergebruiken. Daarnaast is het verstandig te kijken of de afvalinzamelaar milieubewust te werk gaat en op passende tijden de containers komt ledigen. Zeker in op een zeer drukke locatie in het centrum kan het raadzaam zijn de tijden voor het ledigen af te stemmen op de verkeersdrukte in die omgeving.

4. Een vergunning voor de bouwcontainer 

Voor het plaatsen van een bouwcontainer is vaak een vergunning nodig. Het kan soms even duren voordat de vergunning wordt afgegeven, dus het is een goed idee dit tijdig te regelen. Of de aanvraag van een vergunning wel of niet nodig is, is wisselend per gemeente en daarnaast afhankelijk van het stuk grond waar de bouwcontainer op staat. Privéterrein versus openbare gelegenheid. Ook de afmeting van de bouwcontainer is van invloed op de vergunning. Wil je meer weten over de vergunning voor het plaatsen van een bouwcontainer bij een verbouwing? Lees dan ook: ‘’Bouwcontainer huren: wel of geen vergunning aanvragen?’’

5. Houd je aan de regels

Vanaf welk tijdstip in de ochtend mag je geluid maken in de omgeving? Het is goed om na te gaan hoe het precies zit met dit soort regels, zodat je bouwbedrijf geen geluidsoverlast met zich meebrengt waar anderen zich aan storen. Op die manier geef je een goed visitekaartje af tijdens de verbouwing en ben je niemand tot last. En dat komt goed uit, want dit is hét moment om wat reclame te maken voor jouw bouwbedrijf.

6. Afgesloten of open container?

Overweeg goed welke afvalcontainer het beste aansluit bij je wensen en de locatie. Wanneer je kiest voor een open container kan het zijn dat er afval uit wegwaait waar anderen last van ondervinden. Ook voor jezelf kan een open container nadelig zijn. Op een drukke plaats midden in de stad, is de kans aanzienlijk groter dat er afval van een ander in een open container wordt gedumpt. Dit is voor jezelf nadelig, want de container raakt veel sneller vol met de troep van een ander waar jij voor betaalt. Daarnaast kun je afvalstromen niet goed gescheiden houden en je hebt kans op vervuiling of zelfs chemische stoffen tussen je afval. Lees ook: ‘’Zo voorkom je troep van een ander in je bouwcontainer.’’

7. Geen belasting voor het milieu

Naast het feit dat je de buurt en andere betrokkenen niet tot last wil zijn bij een verbouwing in de stad, is het ook goed om na te denken over het milieu. Want hoe zorg je ervoor dat je het milieu zo min mogelijk tot last bent? De eerste stap om het milieu minder tot last te zijn, is door het scheiden van bouwafval. Door het scheiden van bouwafval kunnen bepaalde stromen opnieuw verwerkt worden en worden hergebruikt. Hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen geproduceerd te worden. Een andere manier om het milieu minder tot last te zijn, is door circulair bouwen. Bij circulair bouwen wordt er altijd zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de beschikbare materialen en grondstoffen. Bij voorkeur op een manier dat het gebouw later niet gesloopt hoeft te worden, maar de materialen weer gerecycled kunnen worden. Belangrijk hierbij is dat het geheel demontabel is.

Lees ook: ’Voorkom Onvoorziene Kosten Van Bouwafval (En Klachten Van Je Klant)’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *