5 Creatieve Oplossingen Voor Het Opbergen Van De Rolcontainers

Categorie:
Rolcontainers achter de bosjes

Het opbergen van de rolcontainers binnen bedrijven kan soms een uitdaging zijn. Er is geen plaats voor de enorme containers of ze staan niet helemaal mooi bij de overige inrichting. Maar toch kan een rolcontainer uitkomst bieden om niet te blijven zitten met zakelijk afval. Of het nu oud papier betreft, restafval of een andere afvalstroom, er is altijd een passende oplossing. Het is ook mogelijk voor veel verschillende type afvalstromen een container te plaatsen. Er moet dan natuurlijk wel plaats worden gemaakt voor het opbergen van de rolcontainers. Indien je van plan bent de rolcontainers te delen met andere kantoren binnen een verzamelpand, lees dan hier hoe je dit slim aanpakt. 


Het opbergen van de rolcontainers, wat is de beste plek?

Het antwoord op deze vraag is voor ieder bedrijf en/of kantoorpand natuurlijk verschillend. Stel jezelf de volgende vragen bij de keuze voor een geschikte plaats voor het opbergen van de rolcontainers.

  • Vanaf welke plek kan de rolcontainer gemakkelijk (ook met inhoud) naar de straat worden gerold?
  • Wordt de rolcontainer gedeeld met andere bedrijven? Kies dan voor een centrale plaats.
  • Welk type afvalstroom wordt er in de rolcontainer weggegooid?
  • Rolcontainer voor papier? Deze kan ook binnen in het kantoor een plaats krijgen.
  • Rolcontainer voor GFT- afval? Voor deze stroom is het beter om buiten een plaats vrij te maken.

Weet jij al waar je de rolcontainer gaat plaatsen? Ontdek hier 5 creatieve oplossingen voor het opbergen en/of verstoppen van de rolcontainers.

Oplossing 1. Maak er een plantenbak van

Gebruik de ruimte van de rolcontainers voor het plaatsen van een leuk tuinmeubelstuk. Plaats er plantenbakken bovenop met daarin bloemen en planten. Zo zal het voor niemand opvallen dat het eigenlijk de opbergruimte is voor de rolcontainer.

Rolcontainer met plantenbak er bovenop

Oplossing 2. Bouw een hek van natuurlijke materialen

Is er in de buurt van het kantoor geen ruimte, maar heb je wel een tuin? Bouw daar dan een hek van natuurlijke materialen. Tussen deze hekken kunnen de rolcontainers staan. Door het gebruik van natuurlijke materialen past het beter bij de groene omgeving en valt het minder op. Dit ziet er een stuk beter uit dan enkel de gekleurde containers midden in de tuin te plaatsen.

Opbergen rolcontainer

Oplossing 3. Maak gebruik van camouflage

Staat de container tegen een muur met bepaalde kleur? Maak van dezelfde kleuren een houten box die om de rolcontainer past. Door de camouflagekleuren valt het niet meer op dat er een rolcontainer in opgeborgen staat.

Afvalcontainer camouflage

Oplossing 4. Bouw een houten box op de parkeerplaats

Op de parkeerplaats is vaak nog wel een plek vrij. Door het bouwen van een houten afsluitbare box staan de rolcontainers goed opgeborgen. Zo zorg je ervoor dat het er netjes uit blijft zien.

Afvalcontainers in houten box

Oplossing 5. Verstop ze achter de bosjes

Geen zin om iets te bouwen? Kies dan voor oplossing 5 en verstop ze in of achter de bosjes.

Rolcontainers achter de bosjes  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *