De 5 Redenen Waarom Een Container Huren Voor Bouwafval Niet Goedkoper Kan!

Zoek jij momenteel op Google naar de goedkoopste afvalcontainer voor bouwafval in jouw regio? En denk je dan nog steeds: “Waarom kan dit niet goedkoper?” In dit artikel vind je het antwoord. We geven 5 redenen waarom het huren van een afzetcontainer kost wat het kost. En daarbij geven we ook enkele tips om het voor jezelf goedkoper te maken.

Afzetcontainers

Direct bestellen

 

Rolcontainers

Direct bestellen

 

Transport | 25-30% van de prijs

Laten we beginnen met een hele voordehand liggende kostenpost; het transport van de afzetcontainer naar de plek van de klus. De diverse beschikbare containers variëren in grootte van 2,5m3tot aan 40m3en derhalve heeft elk containerverhuurbedrijf een wagenpark met meerdere vrachtwagens om de containers te vervoeren. Aan elke rit die de vrachtwagen maakt zitten kosten verbonden zoals diesel, onderhoud en afschrijving. En vergeet niet, elke container die bezorgd wordt, moet ook weer opgehaald worden. Dat zijn dus twee ritjes per container!

Huurprijs | 3-4% van de prijs

Alle aanbieders van containers hebben in meer of mindere mate te maken met alle zaken die komen kijken bij het runnen van een concurrerend en servicegericht afvalbedrijf. Van administratieve taken zoals offertes versturen tot aan het logistiek managen van alle vrachtwagens en containers. Daarnaast dienen alle materialen zoals containers, kranen en sorteermachines ook onderhouden te worden. Al deze activiteiten vatten we samen onder de ‘huurprijs’. Geloof het of niet, maar dit is slechts een heel klein gedeelte van de totale prijs voor het huren van een container.

Verwerking | 65-70% van de prijs

Het overgrote gedeelte van de prijs voor het huren van een bouwcontainer bestaat uit de verwerkingskosten. Al het afval dat wordt opgehaald moet worden verwerkt. Dit betekent het lossen, scheiden en sorteren van het afval via indrukwekkende machines en processen. Na het scheiden ontstaan er diverse afvalstromen die op diverse wijzen en op verschillende plaatsen in de wereld zullen worden verwerkt, hergebruikt of verbrand. Dit intensieve en kostbare proces verklaart ook waarom het scheiden van bouwafval en het kiezen van de juiste container kostenbesparend kan zijn.

Belastingen | 1% van de prijs

Ook de containerverhuurbedrijven komen er niet onderuit; belastingen. Naast standaard belastingen zoals de BTW en motorrijtuigenbelasting voor de vrachtwagens zijn er diverse speciale belastingen voor Milieugrondslag (verbrandingsbelastingen) rondom het inzamelen, verwerken en storten van al ons gezamenlijke afval.

Conclusie: zelf je bouwafval scheiden kan voordelig zijn!

De conclusie van deze prijsopbouw is dat het grootste gedeelte van de prijs voor het huren van een bouwcontainer wordt bepaald door de verwerkingskosten. Daarom is het huren van een 6m3 puincontainer ook voordeliger dan een 6m3 container met gemengd bouw- en sloopafval.

Bij de meeste klussen en verbouwingen komen er natuurlijk meerdere afvalsoorten vrij. Dus nu vraag je jezelf wellicht af: waar ligt dan het omslagpunt? Wanneer is het voordeliger om twee aparte kleine containers te bestellen in plaats van één grote gemengde container? Het antwoord is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid afval dat je wil afvoeren. De vuistregel is: bij meer dan 3m3 puin loont het de moeite. Dat geldt ook voor andere afvalsoorten, zoals groenafval en hout.

Maak de slimste keuze!

Wil je meer tips over het kiezen van de juiste container voor elke klus? Lees dan vooral eens dit artikel. Heb je vragen of andere opmerkingen? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *