Beter Een Bouwcontainer Huren Dan Naar De Milieustraat. En Dit Is Waarom.

Een verbouwing kost al geld genoeg. En natuurlijk steek je de centen liever in je nieuwe aanbouw, tuin, badkamer of dakkapel, dan in het slopen en afvoeren van afval. Regelmatig kiezen klussers en doe-het-zelvers voor ritjes naar de plaatselijke milieustraat met de aanhanger, en laten ze zich afschrikken door de kosten voor het huren van een bouwcontainer. Onterecht, want zo’n container voor de deur heeft toch écht vele voordelen. Wij hebben ze voor jou en andere klussers even op een rijtje gezet.

Afzetcontainers

Direct bestellen

 

Rolcontainers

Direct bestellen

 

Geen aanhanger nodig

Allereerst heb je voor een ritje naar de milieustraat een aanhanger nodig. En het liefst een flinke. Die heeft niet iedereen standaard in de garage staan. Huren kan uiteraard, maar daar zitten al kosten aan verbonden. Een bouwcontainer wordt voor je neergezet en opgehaald. Daar heb je verder niks voor nodig. Zelfs geen trekhaak.

Meer ruimte

En dan huur je een aanhanger, dump je er een oude douchecabine in, wasbak erbij en dan zit hij al vol! Kun je wéér gaan rijden. Gelukkig is een bouw- en sloopafvalcontainer een heel stuk groter. Zo kun je tenminste doorwerken.

Grotere stukken afval

Die beperkte grootte van de aanhanger brengt nog meer problemen met zich mee. Je moet het afval qua grootte goed inschatten, indelen en uiteindelijk bijna plaatsen in de aanhanger om hem zo vol mogelijk te krijgen én om de auto niet te beschadigen. In de bouwcontainer heb je ruimte zat. Dus gooi je daar bijna achteloos het afval in. Veel makkelijker.

Hoger bouwtempo

Met een bouwcontainer verloopt de klus vlotter. Hij is binnen een mum van tijd geplaatst, het duurt lang voordat hij vol zit en het weggooien van je puin en ander afval gaat een stuk sneller en makkelijker. Met een aanhanger moet je voorzichtig stapelen en mis je meerdere keren per dag een mannetje die moet gaan lossen; het zorgt voor veel tijdverlies tijdens de klus. En tijd is kostbaar.

Voordeliger dan je denkt

Het huren van een bouwcontainer voor je klus is trouwens voordeliger dan je denkt. Ga maar na; de aanhanger moet je huren, de ritjes naar de milieustraat kosten redelijk wat benzine en het dumpen van je afval op de stort is ook niet gratis! Kortom, het prijsverschil tussen lossen bij de milieustraat en het huren van een bouwcontainer is waarschijnlijk kleiner dan je denkt. In combinatie met het grote gebruiksgemak van de bouwcontainer is de keuze eigenlijk dus niet zo moeilijk.

Geen last van openingstijden

Of je nou om 07.30u in de ochtend bezig bent met slopen, of om 21.00u in de avond. Je kan je sloopafval altijd kwijt in je container. Ook op zondag. De milieustraat in jouw woonplaats is daarentegen niet 24 uur per dag en 7 dagen in de week open. Dan zit je midden in de klus opeens te wachten, met een overvolle aanhanger. Zonde.

Wachten, wachten, wachten.

Over wachten gesproken. De milieustraat wordt drukker en drukker. Kom je op een zaterdag of woensdagmiddag dan sta je geheid een tijd in de rij te wachten tot je het terrein op mag. En dan moet je daar nog maar naar het juiste zien te manoeuvreren, met je auto tussen alle mensen door die met grote en scherpe stukken afval rondsjouwen.

Achteraf afval scheiden

Ook bij de milieustraat is afval scheiden een belangrijk aspect. Het kost gemeenten klauwen met geld als afval niet goed gescheiden wordt, dus zijn de medewerkers bij het afvalpunt erg alert op het dumpen van het juiste afval in de juiste container. Voor jou betekent dit, dat je niet zomaar alles eenvoudig kan lossen uit je aanhanger. je bent dus ook redelijk wat tijd kwijt met het scheiden van het afval ter plekke in de milieustraat. Kies je voor het huren van een bouwcontainer, dan bepaal je zelf of je alles vooraf scheidt of niet. Je kan namelijk een pure puin- of houtcontainer huren, maar ook een algemene bouw- en sloopafvalcontainer. Meer weten?  Lees dan dit artikel.

ZZP’ers betalen hogere prijs

Ben je een ZZP’er of een klein bouwbedrijf met personeel? Dan is het afvoeren van afval naar de stort al helemaal een dure bedoeling. Vaak heb je een speciaal gedeelte voor bedrijven, waar de kosten hoger liggen dan voor particulieren. Sommige gemeenten laten zelfs geen bedrijven meer toe in hun milieustraat, omdat het te veel kosten met zich meebrengt.

Minder risico op boetes

De laatste jaren is de politie steeds alerter op aanhangers op de weg. Ze worden regelmatig gecheckt op gewicht, uitstekende onderdelen en of alles goed afgedekt en vastgemaakt zit. Het risico op een boete is daarom een stuk groter geworden. Daar heb je met een container voor de deur gelukkig geen last van. Die wordt voor jou opgehaald.

Conclusie: kies voor een container!

Als je alles goed in ogenschouw neemt en je zet de plussen tegen de minnen, dan is het huren van een bouwcontainer voor je klus eigenlijk met afstand de beste keuze. Samenvattend kunnen we zeggen dat de voordelen zijn:

  • Het volladen is efficiënter en eenvoudiger;
  • Je bespaart tijd op vele fronten;
  • Het verschil in kosten is miniem.

Meer weten?

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies over het huren van een bouwcontainer? Laat dan je gegevens achter en stel je vraag, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *