Welk Bouwafval Mag In Welke Afvalcontainer? – Download Het Schema!

Waar laat ik mijn puin? Is zand bouwafval? In welke afvalcontainer moet tuinhout? Kortom, er zijn er vele soorten afval die vrijkomen bij een verbouwing, tuinaanleg of ander bouwproject. Maar niet elke soort afval mag zomaar afgevoerd worden in elke container. Wij helpen je met het kiezen van de juiste container door middel van een handig overzicht.

Niks is zo gemakkelijk als al het afval dumpen in een bouw- en sloopafvalcontainer. Laat het scheiden maar aan anderen over toch? Fout! Het heeft absoluut veel nut om vooraf goed te bekijken wat voor bouwafval er vrijkomt bij jouw verbouwing. De meest voor de hand liggende reden: zo’n gemengd bouwafvalcontainer is een stuk duurder dan andere containers!

Afzetcontainers

Direct bestellen

 

Rolcontainers

Direct bestellen

 

In onderstaand schema vind je de diverse typen afzetcontainers die er te huur zijn, met daarbij de soorten afval die je erin mag afvoeren. Zo zijn er verschillende containers voor puin, dakafval, hout en groen, zodat je jouw vrijgekomen afval efficiënt kan scheiden.

Waarom is het scheiden van bouwafval belangrijk?

Eigenlijk is het heel vanzelfsprekend om bouwafval te scheiden. We doen het immers ook dagelijks thuis met ons papier, glas, plastic en groenafval. Voor bouw-, tuin- of sloopafval is het net zo belangrijk. Waarom? Simpel. Ten eerste bespaart het jou of jouw klant geld. Ten tweede is het stukken beter voor het milieu.

Het grootste deel van de prijs voor het huren van afzetcontainers wordt bepaald door de verwerkingskosten. Daarom is een puincontainer van 6m3een stuk voordeliger dan een bouw- en sloopafvalcontainer van hetzelfde formaat. Scheiden van afval is ook beter voor het milieu,  want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen, wat leidt tot versterking van het broeikaseffect.

Lees hier meer over de opbouw van de huurkosten voor een afzetcontainer.

Het milieu is dus logischerwijs de tweede reden waarom het juist scheiden zo belangrijk is. Niet alleen afval verwerken kost veel energie, maar ook het telkens opnieuw produceren van materialen. Recyclen is duurzamer, kost minder energie en kost minder dure grondstoffen.

Voorkom boetes en ontevreden klanten

Naast het scheiden van afval zijn er nog veel meer factoren waar je rekening mee dient te houden als je een bouwcontainer huurt. Wil je zeker weten dat jouw klant tevreden is over de afvoer van het bouwafval en wil je voorkomen dat je voor boetes of naheffingen komt te staan? Lees dan zeker eens dit artikel.

Download het complete overzicht

Met onderstaand schema heb je altijd de juiste informatie bij de hand over welk type afval afgevoerd mag worden in welke soort afvalcontainer. Download en bewaar het goed, of print het uit en geef het mee aan jouw klanten als extra service.

Download het schema

Vragen? Neem contact op!

Heb je een ander soort afval dat je niet kan terugvinden het schema? Of heb je andere vragen over het afvoeren van jouw afval bij een verbouwing? Wij helpen je graag verder. Neem eenvoudig contact op met onze specialisten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *