Geld Verdienen Met Bouwafval, Lees Hier Hoe Je Dit Doet!

Op de bouwplaatsen in Nederland wordt heel wat afval gecreëerd en weggegooid. Er kan voor gekozen worden om het bouwafval en sloopafval zelf naar de milieustraat te brengen. Maar er kan ook voor worden gekozen om het te laten inzamelen door een afvalverwerker.  Eventueel door middel van een speciaal geplaatste en daarvoor bestemde bouwcontainer. De keuze tussen het zelf wegbrengen of laten ophalen is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid afval en de kosten die daarbij komen kijken. Er kan ook op een andere manier naar het afval gekeken worden. Want geld verdienen met bouwafval, is ook een optie! In dit artikel lees je hoe dit kan.

Afzetcontainers

Direct bestellen

 

Rolcontainers

Direct bestellen

 

1. Geld verdienen met bouwafval door afvalscheiding

Misschien heb je een bouwcontainer laten plaatsen waar al het bouwafval en sloopafval in terecht komt. Eens in de week wordt deze geleegd door de afvalinzamelaar. Dit is een goede manier om je bouwafval af te voeren. Echter wanneer alle soorten gezamenlijk worden weggegooid, dient de afvalverwerker dit achteraf nog van elkaar te scheiden. Door ervoor te zorgen dat je zelf het bouwafval al gescheiden houdt van elkaar op de bouwplaats, houd je de verschillende stromen gescheiden van elkaar. Hierdoor betaal je dus geen extra kosten voor het achteraf scheiden. Daarnaast kunnen bepaalde afvalstromen opnieuw geld opleveren. Zoals metalen (punt 2). Is het scheiden van bouwafval soms lastig? Lees hier: ‘’De meest gemaakte fouten bij het scheiden van bouwafval.’’

2. Oude metalen inzamelen

Door het scheiden van afval ontdek je ook meteen de hoeveelheid van bepaalde afvalstromen op de bouwplaats. Wellicht heb je veel hout of juist metaalafval? Metaal is erg goed recyclebaar en daarom wordt deze afvalstroom veel doorverkocht. Een ander bedrijf maakt hier vervolgens weer nieuwe materialen van. Dit gebeurt overigens ook vaak met oud ijzer, koper, lood en steenpuin. Wanneer steenpuin verpulverd is, wordt het gebruikt voor de aanleg van wegen. Met het apart inzamelen van je metalen (en andere afvalstromen) houd je de stromen zuiver van ander afval waardoor het kan worden verkocht. Zo is het dus mogelijk geld te verdienen aan datgene wat anders afval was geworden.

3. Door de totale hoeveelheid te verminderen

Het afvoeren van bouwafval kost geld. En hoe meer afval je hebt, hoe hoger de kosten zullen oplopen. Wanneer je ervoor zorgt dat je de totale hoeveelheid afval vermindert, verdien je geld. Maar hoe verminder je nou het afval?

– Zorg ervoor dat al het afval wordt gescheiden. Er zijn namelijk een aantal stromen die je gratis kunt laten afvoeren of waar je zelfs voor betaald wordt! Dat is absoluut een win-win situatie. Metaal is een voorbeeld van een afvalstroom wat in sommige gevallen wordt opgekocht. Een voorbeeld van een afvalstroom die vaak gratis wordt opgehaald is papier en kartonafval. Door alles te scheiden beperk je de reguliere afvalstroom.
– Stem je inkoop af op wat je ook echt nodig hebt. Door zo goed mogelijk vooraf in te schatten en in te kopen, hoef je niets onnodig weg te gooien.
– Zorg ervoor dat bouwmaterialen kunnen worden hergebruikt bij een andere klus. Door materialen opnieuw te gebruiken, voorkom je dat het afval wordt. Lees hierover meer bij punt 4 en 5.

4. Gebruikte bouwmaterialen

Een andere manier om geld te verdienen aan het bouwafval, is het aanbieden van je bouwafval als tweedehands bouwmaterialen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de staat van de materialen. Misschien heb je nog heel wat houten pallets over waar je niets meer mee kunt. Wanneer je deze pallets direct weggooit kost het je zelfs geld, terwijl een ander er wellicht nog heel wat mee kan doen. Door het te verkopen als tweedehands bouwmateriaal verdien je er nog wat geld mee. Andersom is het natuurlijk ook een goed idee om zelf eens te kiezen voor gebruikte bouwmaterialen in plaats van de aanschaf van gloednieuwe materialen. Minder afval is beter voor het milieu en voor jouw portemonnee. Wil je meer weten over het hergebruiken van bouwafval? Lees dan eens: ”5 creatieve manieren voor het hergebruik van bouwafval.’’

5. Circulair bouwen en circulair slopen

Door circulair bouwen en circulair slopen verdien je misschien niet direct geld, maar op de lange termijn levert dit wel degelijk geld op. Bij circulair bouwen gaat het om het slim gebruiken van de materialen, grondstoffen en goederen. Slim gebruiken op een manier dat deze onderdelen later weer kunnen worden hergebruikt en het dus geen afval wordt. In de ideale situatie wordt er bij het ontwerp al gekeken naar de benodigde onderdelen en welke demontabele bouwsystemen daarbij gebruikt kunnen worden. De benodigde onderdelen en materialen worden idealiter afgenomen bij sloopprojecten en handelaren. Door het gebruik van circulaire bouwmaterialen wordt de hoeveelheid afval sterk teruggedrongen. Uiteindelijk zullen afvalverwerkingskosten plaats maken voor verkoopbare onderdelen en materialen die eenvoudig te demonteren zijn.

Het ondernemen in de bouw kan aardig wat kosten met zich meebrengen, maar door het toepassen van deze tips kan je ook geld verdienen aan je (oude) bouwmaterialen of bouwafval. Blijft er dan uiteindelijk toch bouwafval over waar jezelf en een ander echt niets meer mee kan? In dat geval kan een bouwcontainer oplossing bieden. Bouwcontainers zijn er in verschillende formaten en passend voor iedere klus. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zo heb jij straks de afvalinzameling ook op de bouwplaats, goed geregeld!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *