Heb je binnenkort een verbouwklus gepland staan? Krijg je tijdelijk met veel extra afval te maken? Of ben je juist op zoek naar een structurele manier om je bedrijfsafval te laten inzamelen en verwerken? Dan is een afvalcontainer huren een goed idee! Voor iedere situatie of bedrijf is er een passende oplossing te vinden. Ja, zelfs bij hele kleine hoeveelheden afval of juist grote hoeveelheden puin is er een container die uitkomst biedt. Vind je het lastig een passende container te vinden in het overweldigende aanbod dat er bestaat? In dit artikel scheppen we duidelijkheid en vind je alle voordelen per container op een rijtje.
Afvalcontainer huren
Afvalcontainer huren? Het is belangrijk om te weten om welk type afval het gaat. Voor de verschillende afvalstromen zijn er verschillende containers te huur. Denk aan containers voor restafval, papier en karton, organisch afval, glas of archiefvernietiging. Voor deze type afvalstromen is een rolcontainer een goede oplossing. Afhankelijk van de hoeveelheid per afvalstroom kies je voor de afmeting en ledigingsfrequentie. Krijg je juist veel te maken met puin, bouw- en sloopafval of ander grover materiaal? In dat geval kan een afzetcontainer uitkomst bieden. We zetten de belangrijkste verschillen tussen een rolcontainer en afzetcontainer voor je op een rijtje:
Rolcontainer
De rolcontainers zijn handzaam en gemakkelijk in gebruik. Deze containers worden het meest ingezet voor de volgende afvalstromen:
- Organisch afval
- Papier en karton
- Glas
- Restafval
- Archiefvernietiging
Bekijk en bestel alle rolcontainers.
Afzetcontainer
De afzetcontainer – ook wel bouwcontainer genoemd – wordt het meest ingezet voor de volgende afvalstromen:
- Bouwafval
- Sloopafval
- Groenafval
- Grond
- Hout
- Puin
Ben je benieuwd naar een passende oplossing voor jouw situatie?
Bekijk en bestel alle afzetcontainers.
De voordelen op een rijtje
De rolcontainers en afzetcontainers zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Let op: in beide containers mogen nooit gevaarlijke afvalstoffen worden gedeponeerd. Denk hierbij aan verf, vetten, asbest of olie. In situaties waarin een afzetcontainer nodig is komt vaak ook witgoed voor. Witgoed mag nooit in containers worden weggegooid, maar kan worden ingeleverd bij de betreffende gemeente. Veel van de onderdelen uit koelkasten en diepvriezen kunnen namelijk worden hergebruikt.
Wil jij ook gebruikmaken van de rolcontainers of afzetcontainers? Dit zijn de voordelen:
- Professionele hulp bij de keuze tussen formaat en lediging van rolcontainer of afzetcontainer
- Geen langlopende contracten
- Levering door heel Nederland
- Scherpe all-in tarieven
- Milieuvriendelijke verwerking van het afval
- Eenvoudig betalen
Iedere situatie is anders en het kan voorkomen dat je op verschillende momenten verschillende formaten containers nodig hebt. Omdat de containers te huur zijn voor een periode vanaf één maand, kun je het als dit nodig is gemakkelijk zelf aanpassen.
Wat voor type afzetcontainer?
Bij het bestellen van een bouwcontainer zijn verschillende aspecten belangrijk, afhankelijk van de situatie, verbouwing of klus. Daarom bestaan er vier type containers: de KA-container (klein afval), de portaalcontainer, de haakcontainer en de perscontainer. De keuze kan het best gebaseerd worden op de hoeveelheid afval en de mogelijkheid tot scheiden aan de bron. Hoe beter er wordt gescheiden, hoe lager de uiteindelijke kosten zullen uitpakken. Van alle type bouwcontainers is er een optie tussen een open of een gesloten afzetcontainer. Het grootste verschil in deze afzetcontainers is het formaat. Zie hieronder een overzicht van de verschillende formaten containers:
KA-containers
De KA-containers zijn er in twee verschillende varianten en formaten: een open en een gesloten container.
- Afmeting KA-containers open: 2,5m3
- Afmeting KA-containers gesloten: 4,5m3
Portaalcontainer
De portaalcontainers zijn er in drie verschillende formaten, waarvan het grootste formaat zowel een open als een gesloten optie heeft.
- Afmeting portaalcontainer open: 4m3, 6m3 of 10m3
- De afmeting van een gesloten portaalcontainer: 10m3
Haakcontainer
De haakcontainer is er in drie verschillende formaten, waarvan de grootste variant gesloten is.
- Afmeting haakcontainer open: 7m3, 11m3 of 24m3
- De afmeting van een gesloten haakcontainer: 30m3
Perscontainer
De perscontainer is in vele varianten leverbaar.
Tijdens de huurperiode van bovengenoemde containers ben je altijd zelf verantwoordelijk voor de container. In sommige gevallen is er een vergunning nodig. Lees hiervoor het artikel ”Bouwcontainer huren: wel of geen vergunning aanvragen?”
Wat voor type rolcontainer?
Een rolcontainer wordt veel besteld door mkb-bedrijven met verschillende soorten afvalstromen. Wanneer er bijvoorbeeld op kantoor goed wordt gescheiden, kan het voorkomen dat er meerdere stromen naast elkaar bestaan. Bijvoorbeeld PMD-afval (dit staat voor plastic, metaal en drankverpakkingen), papier en karton, restafval en organisch afval. Het is aan te raden om voor iedere stroom een aparte rolcontainer te huren. Op die manier stimuleer je een goede afvalscheiding en weet je zeker dat het afval straks op een juiste en milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Rolcontainers zijn er in diverse formaten, variërend van 240 liter inhoud tot 1300 liter inhoud. Ook bestaat er bij rolcontainers de keuze tussen een metalen of kunststof container. Blijkt de rolcontainer te klein te zijn of mag deze vaker geleegd worden? Tussentijds aanpassen kan altijd.
Goedkope afvalcontainers
Iedereen heeft te maken met afval. Binnen huishoudens, maar ook binnen bedrijven en organisaties. De manier waarop je ermee omgaat, heeft veel invloed op de hoeveelheid en de kosten die daarbij komen kijken. De stroom restafval is de duurste afvalstroom. Dit komt doordat deze afvalstroom niet gerecycled wordt, maar verbrand of gestort. Door al het bedrijfsafval goed te scheiden en aparte containers binnen je bedrijf te faciliteren voor bijvoorbeeld papierafval, PMD-afval en restafval, houd je bovendien de hoeveelheid restafval zo klein mogelijk. Een goede zaak, want zo bespaar je aanzienlijk op je bedrijfskosten én spaar je het milieu.
Afvalscan of rekenhulp nodig?
Vind je het nog lastig om in te schatten wat voor type afval er precies voorkomt binnen je bedrijf? En heb je al helemaal geen idee wat de hoeveelheid afval per week is? Laat dan een gratis afvalscan uitvoeren. Een afvalscan is een nulmeting die je doet om te ontdekken waar jouw bedrijf staat en wat je het beste kunt doen ten aanzien van het afval dat er vrijkomt. Er wordt bovendien gekeken naar recyclingkansen én je ontvangt een advies over de best passende rolcontainer of bouwcontainer. Vraag de scan hier aan.
Verbouwing op de planning?
In dat geval kun je zeker wat rekenhulp gebruiken, want bij een verbouwing is de hoeveelheid afval vaak lastig in te schatten. Gaat het om de tuin? Ga je verbouwen en slopen of juist het dak vervangen? Met de rekenhulp weet jij straks zeker dat je de juiste bouwcontainer kiest. Ga direct aan de slag met deze tool.