Waar Moet Je Aan Denken Als Je Een Bouwcontainer Huurt? Gebruik Deze Checklist

Waar kan ik hem neerzetten? Hoe groot is de container eigenlijk? Heb ik hier eigenlijk een vergunning voor nodig? Mag ik er gewoon alles in weggooien? Deze en nog meer vragen kunnen opeens bij je opkomen als je een afzetcontainer gaat huren voor je verbouwing. Weet jij ze voor elke klus te beantwoorden?

Vraag iemand naar een verbouwing en hij vertelt trots over een op maat gemaakte designkeuken, een compleet uitgebouwde benedenverdieping met achttiende-eeuwse accenten, de stijlvolle badkamer met geïntegreerd audiosysteem of zijn gerenoveerde achtertuin met buitenkeuken en overkapping. Kortom, denk je verbouwen, dan denk je eindresultaat.

Afzetcontainers

Direct bestellen

 

Rolcontainers

Direct bestellen

 

Afvalplan

Jij als vakman weet gelukkig goed dat de weg naar dat eindresultaat niet altijd even gladjes is. Tijdens een project kunnen er diverse drempels en hindernissen opduiken die jij zo snel en soepel mogelijk moet passeren. Een goede voorbereiding is hierbij essentieel. En een van die voorbereidingen is een goed ‘afvalplan’. Net zoals je van tevoren goed nadenkt over de volgorde van jouw werkzaamheden, is het nuttig om van tevoren precies te weten hoe je het puin en afval gaat afvoeren. De verkeerde container of het verkeerde formaat bestellen kan leiden tot onnodige kosten en nog belangrijker; een ontevreden klant.

Gebruik onze checklist!

Zo zijn er nog meer zaken waar je rekening mee dient te houden als je een afvalcontainer bestelt. Wij helpen je graag een handje en hebben een checklist opgesteld met handige aandachtspunten. Voor jou als professional is de checklist vooral een goede reminder. Maar wil je jouw klant zelf de afvalcontainer laten regelen? Dan is deze lijst een prima uitgangspunt voor iedereen die niet regelmatig een bouwcontainer huurt.

Checklist voor het huren van een bouwcontainer

1. Wat voor afval heb ik?

Het soort afval dat je moet afvoeren is de basis voor het bestellen van de juiste container. Voor elke ‘afvalstroom’ is er een geschikte container. Ga je bijvoorbeeld de oude badkamer slopen? Dan heb je waarschijnlijk veel verschillende soorten afval zoals stenen (wand- en vloer)tegels, oude metalen leidingen, stenen wastafel of bad, kunststof of glazen douche, houten badmeubel of opbergkast en nog veel meer. Een bouw- en sloopafvalcontainer is dan de beste keuze. Zo is er voor elk karwei de ideale container. Wil je precies weten welke afvalsoort in welke container mag? Download dan ons handige overzicht

2. Hoeveel afval heb ik?

De volgende vraag die je voor jezelf gaat beantwoorden betreft de hoeveelheid afval. Heb je straks een 6m3container nodig? Of is 3mvoldoende? Als vakman kun jij met je timmermansoog prima inschatten hoeveel afval het project gaat opleveren. Wil je meer zekerheid? Lees dan ons artikel met handige voorbeelden en tips over het inschatten van jouw hoeveelheid afval.

3. Waar plaats ik de container?

Een bouwcontainer is natuurlijk geen prullenbakje die je zomaar overal kan bijschuiven. Een container van 3m3 beslaat al gauw een halve parkeerplek. En eentje van 6m3 dus een hele parkeerplek. Daarbij is het goed om te realiseren dat het verhuurbedrijf ook ruimte nodig heeft om met de vrachtwagen het ding te kunnen afzetten. Trouwens, heeft jouw klant géén eigen terrein ter beschikking zoals een erf, oprit, parkeerplaats of toegankelijke tuin waar je de container kan plaatsen? Dan komt de container dus op de openbare weg te staan en heb je misschien wel een vergunning nodig.

4. Wanneer heb ik de container nodig?

Bijna elk containerverhuurbedrijf kan binnen 24 uur jouw gewenste container komen afleveren. Dus daar zit vaak het probleem niet. Waar je echter wel rekening mee moet houden is een eventuele vergunning. Die moet soms dagen of weken van tevoren aangevraagd zijn. De kans op controle is altijd aanwezig, zeker als omwonende buren hinder ondervinden van een joekel van een container op hun stoep of straat.

5. Hoe lang heb ik de container nodig?

Door vooraf goed in te schatten hoe lang je bezig gaat zijn met het slopen en afvoeren van al het afval, kun je geld besparen. De ene aanbieder van containers is de andere niet, en de termijn van de huur kan flink verschillen tussen diverse partijen. Zo denk je in eerste instantie de goedkoopste aanbieder te hebben gevonden, maar kom je bedrogen uit als de container de dag erna alweer wordt opgehaald, terwijl jij nog druk aan het klussen bent. Ook hier is de vergunning een factor om rekening mee te houden. Je leest er in het volgende punt meer over.

6. Heb ik een vergunning nodig?

Geen eigen terrein om de container te plaatsen? Zodra je de container op gemeentelijke grond plaatst, zoals een fietspad, parkeerhaven, trottoir of straathoek, maak je gebruik van de openbare ruimte en kan het zijn dat je een vergunning moet regelen. Dit is per gemeente anders geregeld. Soms volstaat een telefoontje of e-mail, soms komen er formulieren en bevestigingen aan te pas. Bij de ene gemeente mag je de container twee weken lang laten staan, bij de ander slechts een dag. Meer weten over vergunningen? Bekijk dan dit artikel.

7. Wat krijg ik voor die prijs?

Bij het bestellen van een bouwcontainer speelt prijs een hoofdrol. Een container huren kost gewoon een paar centen. Hier lees je waarom dat zo is. De prijsverschillen die je online ziet tussen de verschillende aanbieders kunnen daarnaast verwarrend zijn. Het ene bedrijf toont de prijs bijvoorbeeld inclusief btw, de ander juist niet. Zo zijn er ook verschillen in standaard huurtermijn, boeteclausules, lever- en ophaalsnelheid en standaard bijgeleverde accessoires zoals afdekzeil. Als je vergelijkt, vergelijk dan goed!

8. Hoe flexibel is het verhuurbedrijf?

Tot slot geven we als tip dat je goed moet kijken naar de flexibiliteit van de verhuurder. Hoe snel kan de vrachtwagen jouw gewenste container leveren? Hoe streng wordt er gekeken naar een beetje ‘verkeerd’ afval in de container? Kun je jouw huurtermijn indien nodig verlengen? Denkt de chauffeur mee over de plek waar de container afgezet wordt? Kortom, het serviceniveau kan flink verschillen per aanbieder. En laten we eerlijk zijn, dat is soms best een paar euro extra waard.

Heb je alle bovenstaande vragen uit de checklist beantwoord voor jouw project? Dan weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt bij het huren van je bouwcontainer. Heb je toch nog vragen? Of wil je een persoonlijk advies voor jouw specifieke klus? Neem dan eenvoudig contact op met ons.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *