Duurzaamheid

Klimaatcompensatie: hoe kan ik als mkb-bedrijf mijn bijdrage leveren?

7 Handige Tips: Hoe Jij Zakelijk Kunt Bijdragen Aan Een Circulaire Economie

In een circulaire economie maken we voortdurend bewuste en duurzame keuzes, bestaat er geen afval en gaan we slim en zuinig om met diensten, producten en grondstoffen. Dit is hard nodig om grondstoffen te sparen en de CO2-uitstoot en enorme hoeveelheid afval die we produceren te verminderen.  

Wat Is Een Circulaire Economie?

Een circulaire economie, duurzaam ondernemen en een goed doordacht afvalbeleid. Het zijn belangrijke onderwerpen waar je vandaag de dag, ook op zakelijk vlak, regelmatig mee te maken krijgt. In een circulaire economie sluiten we de kringloop door zoveel mogelijk te blijven hergebruiken.

Op Een Andere Manier Omgaan Met Plastic Afval

Het recyclen, hergebruiken en scheiden van afval. Je hoort het overal om je heen. Op veel verschillende manieren wordt er steeds meer aandacht aan besteed.

Hoe Kun Je Als Mkb-Bedrijf Bijdragen Aan Een Circulaire Economie?

Bestaat afval vrij ondernemen? Heb jij de afvalscheiding binnen je bedrijf helemaal op orde? Heb je ooit al eens gehoord van een circulaire economie? Het zijn allemaal belangrijke onderwerpen waar we vandaag de dag rekening mee dienen te houden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Een Bedrijfsfeest Organiseren Met Minder Afval: Lees Hier Hoe Je Dat Doet!

Een bedrijfsfeest, de vrijdagmiddagborrel of de kerstborrel. Vaak zorgt het voor de nodige extra afvalzakken in de rolcontainers. Het gevolg? De rolcontainer zit alweer vol en de volgende lediging is pas over een week.

Computer Recyclen? Lees Hier Wat Er Gebeurt Met Kantoorafval

Jaarlijks wordt er per medewerker binnen een kantoor in de zakelijke dienstverlening ongeveer 227 kg afval geproduceerd. Waar bestaat het kantoorafval uit? Laat je die computer recyclen?

De Koffiemok Versus De Wegwerpbekers. Wat Is Nu Eigenlijk Beter?

De afvalbak zit op het einde van de werkdag wéér vol en is nodig toe aan een nieuwe afvalzak. Dit terwijl je 2 dagen geleden de zak nog vervangen hebt. Hij zit echt tot de rand gevuld met plastic koffiebekers.