Afval scheiden

Wat is swill en wat ben ik als horecaondernemer verplicht?

De Meest Gemaakte Fouten Bij Het Scheiden Van Bouwafval

Het scheiden van bouwafval gaat helaas niet altijd goed. Dat is zonde. Wanneer het scheiden van bouwafval, sloopafval en tuinafval op een juiste manier gebeurt, kan het erg veel opleveren.

Afval Scheiden Voor Hoveniers: Een Stappenplan Om Er Een Succes Van Te Maken

Hoveniers krijgen dagelijks te maken met verschillende soorten afval na het aanleggen of onderhouden van een tuin. Denk aan groenafval, karton, plastic, houtafval en soms ook puinafval. Afval scheiden kan ook in deze sector vele voordelen met zich meebrengen.

Afval Scheiden Op De Bouwplaats: 7 Redenen Waarom Dit Zo Belangrijk Is

De bouwindustrie is verantwoordelijk voor een heel erg groot aandeel in de totale hoeveelheid afval. Mede daarom is afval scheiden op de bouwplaats ook erg van belang. Hoe beter we het afval van elkaar scheiden, hoe meer kwalitatieve grondstoffen er van het afval gemaakt kunnen worden.

Recycling, Upcycling En Downcycling, Wat Zijn De Verschillen?

De manier waarop ons afval tegenwoordig wordt ingezameld en verwerkt is voor een groot deel gericht op de recycling van de materialen. Bij recycling worden de materialen van het afval gebruikt om weer iets nieuws van te maken.

Hoe Kun Je Als Mkb-Bedrijf Bijdragen Aan Een Circulaire Economie?

Bestaat afval vrij ondernemen? Heb jij de afvalscheiding binnen je bedrijf helemaal op orde? Heb je ooit al eens gehoord van een circulaire economie? Het zijn allemaal belangrijke onderwerpen waar we vandaag de dag rekening mee dienen te houden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Succesvol Afval Scheiden: Het Ultieme Stappenplan

In de meeste huishoudens is het inmiddels al een vast patroon: afvalscheiding. Ook voor bedrijven kan het vele voordelen hebben om het afval correct te scheiden. Thuis lijkt het allemaal wat simpeler: de verschillende gemeentes faciliteren de juiste containers en het ledigen gebeurt met regelmaat.

4 Boosdoeners Bij Afvalscheiding Op Kantoor

Afvalscheiding op kantoor: je lijkt het allemaal goed op orde te hebben maar toch gaat het helaas ook weleens mis. Waarom belanden alle afvalstromen op kantoor in de bak met restafval, terwijl dit thuis wel netjes wordt gescheiden? Het gevolg is een grote hoeveelheid restafval en een hogere factuur om te betalen.

Afval Scheiden: Dit Zijn De Vragen Waar Jij Een Antwoord Op Moet Weten.

Vragen over afval scheiden. Weet jij overal een correct antwoord op te geven? Herkenbaar gevoel? Wanneer er iemand begint te praten over een onderwerp wat eigenlijk iedereen aan gaat maar jij net niet voldoende vanaf weet om over mee te praten.

Breng Nu Je Zakelijk Afval In Kaart!

In Nederland produceren we maandelijks met zijn allen heel wat afval. Ook bedrijven dragen daar een flink deel aan bij. We spreken dan van zakelijk afval. Weet jij hoeveel zakelijk afval jouw bedrijf produceert? Bestaat dit afval voornamelijk uit papier of juist uit plastic materiaal? Tijd om je zakelijk afval in kaart te brengen.